Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

 
Flacari

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    -=[-Digital-Network-]=- Forum Index : Tutoriale PhotoShop
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Sebi
Founder
Founder
Sebi

Joined: 26 Nov 2007
Posts: 78
Location: Acasa

PostPosted: 02/12/2007 22:09    Post subject: Flacari Reply with quote

1. Deschide Photoshopul

2. Creaza un nou fisier: File > New…

Flacari Flacari

3. Din paleta de scule, seteaza un Foreground ALB si un Background NEGRU:

4. In paleta de Layere fa dublu-click pe layerul Background
se deschide o noua fereastra:

Flacari Flacari

da un nou nume layerului, dupa care apasa OK (asta va debloca layerul nostru, fapt de care o sa avem nevoie un pic mai incolo)

5. Cu layerul cel nou selectat, alege din meniul programului: Filter > Render > Clouds.

6. Duplica layerul nostru (click-dreapta pe el > Duplicate Layer… > in fereastra noua ii dai numele “background fix” de data asta)

7. Cu layerul nou selectat, Apasa CTRL + F (asta va repeta efectul de Clouds de mai devreme, intrucat cele 2 layere trebuie sa aiba 2 desene diverse pe ele).

Urmeaza o înșiruire de pasi care vor necesită repetati pentru fiecare din cele 2 layere in parte, si care vor avea ca scop sa facem cele 2 backgrounduri repetabile “smooth” pe orizontala. Voi explica acesti pasi pentru layerul “background mobil”, dar tu o sa-i repeti apoi si pentru layerul “background fix”

8-1. Ascunde layerul celalalt, apasand iconitza din stanga lui, in forma de ochi, ca sa vezi ce se intampla sub ea, mai departe:
Flacari Flacari

8-2. Duplica layerul (stii deja cum)

8-3. Muta layerul nou in asa fel incat cele doua sa vina unul in continuarea celuilalt, iesind din ecran dar ramanand lipit in afara de marginea din dreapta (daca tii apasata tasta “Shift” in timp ce tragi de un layer, te asiguri ca miscarea va fi limitata pe orizontala/verticala - pe noi ne intereseaza orizontala - ca sa fii sigur ca la sfarsitul miscarii cele 2 layere vor ramane aliniate):

Flacari Flacari

8-4. Muta impreuna cele doua layere spre stanga, in asa fel incat linia de demarcatie dintre ele sa ajunga la mijlocul ecranului:

Flacari Flacari

8-5. Odata potrivite incat sa se lipeasca perfect, uneste cele 2 layere noi intr-unul singur, selectandu-le cu “Shift” si apasand apoi CTRL+E

8-6. Acum stii sigur ca ceea ce incepe in stanga se continua in dreapta la urmatoarea imagine. Dar a ramas linia de demarcatie, urata, intre cele doua imagini. Ca sa o faci sa dispara, foloseste tool-ul “Stamp”,

Flacari Flacari

la niste dimensiuni ale brush-ului care sa permita îndeplinirea in final a unei treceri neobservabile intre cele 2 jumatati (o sa pornesc de la presupunerea ca stii sa-l folosesti)

9. Repeta pasii de la 8-1 la 8-6, de data asta pentru layerul “background fix” (asta, bineinteles, dupa ce-l re-faci sa fie vizibil)

10. Selecteaza din nou “background mobil” si creaza deasupra lui inca 3 layere noi, apasand pe butonul de creare de layer nou:

Flacari Flacari

Sa ne ocupam acum de cele 3 layere noi (inainte de orice, ascunde layerul “background fix” ca sa vedem ce se intampla sub el):

11-1. Umple Layer 1 cu ALB (Edit > Fill… )

Flacari Flacari

11-2. Click-dreapta pe Layer 1 > Blending Options:

Flacari Flacari
Apasa OK

11-3. In paleta Layers, seteaza Fill pentru Layer 1 la valoarea 0 (zero)

Flacari Flacari

Nota: Am conceput aici un gradient, care va defini mai tarziu ce e vizibil si ce e invizibil din flacara. In loc de gradient poti interveni oricand cu un brush, si sa creezi înfățișări de flacara izolata, de pilda, daca vrei. Tine de imaginatia ta.

12-1 Umple Layer 2 cu colorit HEX ffa800 (R:255; G:168; B:0):

Flacari Flacari

12-2. Seteaza “Blending Mode” pentru Layer 2 sa fie “Color Dodge”:

Flacari Flacari

13-1. Similar cu pasul 12-1, umple Layer 3 cu culoarea HEX ff7e00 (R:255; G:126; B:0)

13-2. Similar cu pasul 12-2, seteaza “Blending Mode” pentru Layer 3 sa fie “Color”

14-1. Ajungem din nou la layerul “background fix”. In primul rand, facem click-dreapta pe el si alegem “Blending Mode…”, iar in fereastra deschisa, la “color overlay”, setam “Blend Mode” pe “Darken” iar culoarea sa fie un galben pur (HEX ffff00 (R:255; G:255; B:0))

Flacari Flacari

14-2. Similar cu pasul 12-2, seteaza “Blending Mode” pentru “background fix” sa fie “Color Burn”

Bun, am terminat componentă statica a tutorialului. Pana acum ar trebui sa ai ceva de genul asta:

Flacari Flacari

Daca vrei sa vezi cum stam si cu animatia, “plimba” un pic “background mobil” pe sub toata treaba asta, si-o sa vezi flacarile noastra cum prind viata. Cu un CTRL+Z pune apoi layerul la loc - mai avem treaba cu el.
Partea a doua: Animatia

Ca sa creem impresia de flacari care se inaltza, va trebui sa “plimbam” layerul “background mobil” in sus, pe o mărime de fix 2 ecrane, ca sa obtinem ideea de bucla continua. Pentru asta o sa trebuiasca sa repetam intr-un fel, cu mici diferente, operatiunile de la punctele 8-1 - 8-6, doar ca de data asta pe verticala.

15. Incepe prin a ascunde toate celalalte layere:

Flacari Flacari

16. Duplica layerul ramas vizibil, si “du-l” in sus, tinand apasata tasta “Shift”, exact pana cand marginea de jos layerului duplicat iese din ecran prin bucată de sus.

17. Selecteaza cele 2 layere, si adu-le in jos impreuna, cam pana pe la jumatatea ecranului, ca sa te poti asigura ca sunt “lipite” perfect impreuna:

Flacari Flacari

18. Selectand layerul duplicat, il intorci cu susu-n jos (Edit > Transform > Flip Vertical). Ai obtinut o trecere îndeajuns de fina intre cele 2 layere, mult mai buna decat inainte de “flip”.

Flacari Flacari

19. Uneste cele 2 layere intr-unul solitar (le selectezi impreuna sinand apasata tasta “Shift”, dupa care apesi CTRL+E)

20. Duplica din nou layerul astfel obtinut, si repeta operatiunea de “lipire” - un layer in continuarea celuilalt. Ar trebui sa ai acum un layer inalt cat 4 ecrane, ceva in genul:
Flacari Flacari

Daca te apuci acum sa plimbi layerul asta lung in sus si in jos, obtii exact senzatia de foc care se intalta sau se retrage. Gasesti fisierul cu ce am confecționat pana acum aici, si am construit si un set de actiuni care, play-ate in Photoshop, iti arata pas cu pas tot tutorialul, pe care il gasesti aici.

Daca vrei sa salvezi o animatie continua din treaba asta, am pentru tine urmatoarele sfaturi:

1. Avand in vedere ca nu o sa folosesti nicaieri o imagine animata ATAT de mare, e bine ca, pornind de la fisierul astfel obtinut, de 800×800px, sa ajungi la unul mult mai mic: sa zicem 200×200px (Image > Image Size…)

2. Aliniaza ultimul layer de jos la TOP + LEFT al layoutului

3. Salveaza imaginea

4. Urca “background mobil” cu 10 pixeli in sus (SHIFT + sageata-in-sus)

5. Salveaza noua imagine

6. Repeta pasii 4-5 de mai multe ori, pana obtii toate imaginile de care ai necesitate (2 ecrane minus ultima pozitie) (la o inaltime de 200px si un pas de 10px vei avea nevoie de întâia poză + de 39 de ori pasii 4-5)

Cam atat :Drink:
_________________
Spammeri -> Flacari Flacari <-Sebi
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    -=[-Digital-Network-]=- Forum Index : Tutoriale PhotoShop All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum